Algemene informatie

Gezondheidsverklaring

Het CBR heeft uw gezondheidsverklaring nodig om uw rijgeschiktheid te kunnen beoordelen. Hieronder leest u welke vragen er op de gezondheidsverklaring staan en de toelichting hierop.

Online invullen

U kunt op Mijn CBR heel gemakkelijk een gezondheidsverklaring kopen en invullen.

…of koop een gezondheidsverklaring op papier

Bent u niet in staat om via Mijn CBR een gezondheidsverklaring in te vullen? Dan kunt u een gezondheidsverklaring op papier invullen. U kunt een papieren gezondheidsverklaring kopen bij de meeste gemeenten. Check vooraf of dit bij uw gemeente het geval is. Sommige gemeenten rekenen extra administratiekosten voor de gezondheidsverklaring. Een papieren gezondheidsverklaring is ook te koop bij het CBR-examencentrum in Amsterdam, Arnhem, Assen, Eindhoven en Rijswijk (alleen pin betaling mogelijk) of tegen meerkosten van € 8,45 voor aangetekende verzending telefonisch via onze klantenservice. De bezoekadressen van die CBR-examencentra vindt u hier.

Er zijn verschillende soorten gezondheidsverklaringen. Koop het formulier dat bij uw situatie past: het formulier ‘Gezondheidsverklaring’.

Rijbewijs voor meerdere voertuigen

Als u van plan bent om binnen één jaar meerdere rijbewijzen te halen, vul dan alle betreffende categorieën in op uw gezondheidsverklaring. U kunt dan gebruik maken van dezelfde gezondheidsverklaring: dit scheelt u kosten.

Welke vragen vindt u op de gezondheidsverklaring?

Onderstaande toelichting kan u helpen bij het beantwoorden van de vragen op de gezondheidsverklaring. De gezondheidsverklaring kunt u invullen via Mijn CBR en betalen via iDeal.